העבודה מאפשרת לאדם להתפרנס ובנוסף גם להגיע למיצוי עצמי ולסיפוק ולפיכך, העבודה הינה משמעותית ונחשבת לדבר בלתי נפרד מחייו של האדם. יחד עם זאת, ייתכנו מצבים בהם עובד חלה או שהוא עבר תאונה וכתוצאה מכך, איננו יכול לעבוד ולהתפרנס. במצב זה, ביטוח אובדן כושר עבודה נכנס לתמונה ומהווה מקור פרנסה חשוב מאוד עבור העובד.
ניכר, כי בשנים האחרונות ישנו ביקוש גבוה לרכישת כיסויי ביטוחים, שמטרתם להבטיח את עתידו של האדם במצבים של אובדן כושר עבודה וזאת באמצעות ביטוח מנהלים, ביטוח אכ"ע וכן הלאה.
.
ביטוח אובדן כושר עבודה
מתפקידו של ביטוח אובדן כושר עבודה להעניק פיצויים למבוטח, במצבים בהם אינו יכול לעבוד ולהתפרנס למחייתו, עקב מחלה או תאונה. ביטוח אובדן כושר עבודה מוגדר מראש והוא מקנה הכנסה קבועה עבור המבוטח.
ככלל, עובד יכול להיות מבוטח בפוליסת אובדן כושר עבודה באמצעות מקום העבודה שלו או באופן פרטי. לרוב, הציפייה של המבוטחים היא שחברת הביטוח המבטחת אותם באמצעות הפוליסה תבוא לקראתם באמצעות תשלום הפיצויים, בכדי שיצליחו הם להתפרנס. אולם, הרבה פעמים עובדים נוכחים לגלות כי, למרבה אכזבתם, כי חברת הביטוח המבטחת אותם מסרבת לשלם להם פיצויים בגין אובדן כושר עבודה. יש לציין, כי בהרבה מצבים, הסירוב מצד חברת הביטוח איננו מוצדק ואפילו מנוגד לחוק. אולם, גם אם תביעת אכ"ע של מבוטח נדחתה, אין זה אומר כי הוא צריך להרים ידיים ולוותר על הפיצויים להם הוא זכאי, אלא עליו לפנות לגורם מקצועי, כגון: עורך דין בתחום אכ"ע, בכדי שייצג אותו בתביעה מול חברת הביטוח. לפניה לעו"ד בתחום אכ"ע, ניתן להיכנס לאתר https://fclaw.co.il.
איך ניתן לחזור לשגרה?
כאמור, קבלת הפיצויים מחברת הביטוח הינה משמעותית וחשובה עבור אדם שאיבד את יכולתו לעבוד ולהתפרנס, שכן היא מסייעת לו להתפרנס ובכך לשרוד בתקופה בה הוא סובל מפגיעה או ממחלה כלשהי. מעבר לכספים, שמטרתם לעזור למבוטח לשרוד, ניתן להיעזר בכמה דרכי התנהלות אשר עשויים לעזור לו גם לחזור לשגרה באופן מהיר ואפקטיבי, כגון:
- ראשית, יש להיצמד להנחיות של הרופא המטפל ולהקפיד ליטול תרופות ו/או כדורים, בכדי להחלים. במידה והנפגע נדרש לעבוד בדיקות מסוימות, טיפולים רפואיים וכיו"ב, בכדי שמצבו ישתפר, עליו לשעות זאת ולא להזניח את ההליך הרפואי המיועד לעזור לו להירפא.
- בנוסף, כדאי להקפיד על מנוחה מספקת ועל שינה, בפרט אם הנפגע קיבל הנחיה מפורשת מרופא לגבי מנוחה, בתקופת ההחלמה.
- כדאי לבצע מעקב רפואי, אשר יוכל לאבחן בכל פעם, אם הנפגע מחלים והאם מצבו משתפר ובהתאם לכך, יוכל הוא להיערך לחזרה לשגרה.
לסיכום
אובדן כושר עבודה גורם למצב בו הנפגע אינו יכול לעבוד ולהתפרנס למחייתו ולפיכך, זקוק הוא לסיוע בפרנסתו. בהגשת תביעת אכ"ע, יכול אדם לקבל פיצויים מחברת הביטוח, על אף שהתביעה לא מתקבלת תמיד והנפגע נאלץ להתמודד עם הסירוב מצד חברת הביטוח. לצד הפיצויים, שמטרתם לסייע לנפגע לשרוד ולהתמודד בתקופת אובדן כושר העבודה, עליו להקפיד למלא אחר הנחיות רפואיות, בכדי לקדם את החלמתו ולהצליח לחזור לשגרה מהר, ככל האפשר.