אנשים רבים משתמשים ברכבים על בסיס יומיומי, כדי להגיע לעבודה, לעשות סידורים וקניות וכדי להסיע את הילדים למסגרות החינוך השונות.
על אף השימוש התדיר ברכבים ולמרות שתאונות דרכים הם לא מאורע נדיר, ברגע האמת, אם איתרע מזלנו ונקלענו לתאונת דרכים, רבים מאיתנו עשויים למצוא שלעיתים סדר הפעולות והדברים שיש לעשות לאחר תאונת דרכים אינו כה אינטואיטיבי ופשוט.
המדריך הבא יסביר לכם כיצד מומלץ לפעול לאחר תאונת דרכים בכדי לקבל את מלוא הפיצוי שמגיע לכם ולהתאושש מהתאונה בצורה המיטבית.
פגיעה בתאונת דרכים – מה החוק אומר בנושא
ב- 1975 נחקק חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. החוק נחקק מתוך רצון לסייע לתאונות דרכים להתאושש מן המאורע הלא פשוט שהם עברו באמצעות פיצוי כספי שמגיע להם בין אם הם נושאים באחריות לתאונה או נקלעו אליה במקרה. חובת הביטוח של רכב מנועי (פקודת ביטוח רכב מנועי התש"ל-1970) מבטיח שכל נזק גופני שעשוי להיגרם לאדם בשל תאונת דרכים יכוסה על ידי חברות הביטוח.
מה ניתן לעשות במידה ומדובר בתאונת פגע וברח בה נפגעו למשל רוכבי אופניים, רוכבי קורקינטים או הולכי רגל או במידה שהרכב הפוגע לא מבוטח? לצורך פתרון בעיה זאת הוקמה קרן שנקראת קרן קרנית. מדובר בתאגיד ציבורי שיכול לתת מענה לכל אותם מקרים בהם אין אפשרות לתבוע את החברה המבטחת את הרכב.
מתי ניתן לקבל פיצויים עבור תאונת דרכים ולפי מה נקבע הסכום?
כאמור, הפיצויים נועדו לעזור לאדם להתאושש מכל אותן פגיעות אשר נגרמו לו בשל התאונה. לרוב מדובר בנזקים גופניים כדוגמת פגיעות ראש, פגיעות צוואר (המכונה לעיתים גם "וויפלאש" או צליפת שוט בעברית) ופגיעות בעמוד השדרה. סוג נוסך של פגיעות הן פגיעות נפשיות אשר עשויות להתעורר בעקבות אירועים טראומטיים, לרוב דיכאון ופוסט טראומה.
גובה הפיצוי שמגיע לנפגע התאונה יקבע בהתבסס על אחוזי הנכות שנקבעו לאחר התאונה, כמות הטיפולים שעל הנפגע לעבור ועלויות הנסיעות לקבלת טיפולים אלו, עד כמה הפגיעה גרמה לפגיעה ביכולת של הנפגע להתפרנס ועד כמה היא פגעה באיכות החיים שלו, הן בשל כאבים והן בשל עוגמת נפש.
מה לעשות אחרי תאונת דרכים
אם מדובר בתאונת דרכים בה מעורבים רכבים מבוטחים לאחר תאונת הדרכים חשוב להחליף פרטים מזהים ופרטי ביטוח עם כל הגורמים המעורבים בתאונה. לאחר מכן חשוב ללכת לחדר מיון ולעבור בדיקות רפואיות מקיפות. גם אם אתם מרגישים טוב לאחר התאונה, חשוב מאוד לבדוק את הדברים שכן לעיתים יכולות להיות פגיעות פנימיות שרק רופא מיומן יוכל לאבחן. חשוב לוודא כי הרופא יקפיד לרשום בדיוק מרבי את כל הכאבים והתחושות שאתם מרגישים שכן לתיעוד רפואי מדויק יש ערך רב בעת תביעה.
לפני שאתם פונים לתבוע את חברות הביטוח השונות חשוב מאוד ליצור קשר עם עורך דין מיומן ומנוסה בתביעות פיצויים בשל פגיעות שכאלה שכן האחרון יוכל לייעץ לכם כיצד יש לפעול וללוות אותכם בתהליך הצפוי מול חברת הביטוח.
תאונות דרכים הם בהחלט מאורע שגורר אחריו קשיים רבים, פיזיים, נפשיים ולוגיסטיים. פנייה לעורך דין מקצועי תוכל להפוך את החוויה לפשוטה ומהירה בהרבה ועל כן אל תהססו והיכנסו לאתר www.martindale.co.il כדי לקבל את הייעוץ המקצועי לו אתם זקוקים.